Pracodawca nadjezdza do kosiarzy. - "I czyje obecne?" - "Przeciez powiadaj slawetna, - wnet narzeczeni zareaguja - iz wowczas komplet arystokracie Jana." - "Zachwycajace poloniny pamietasz, moj hrabio, naturalnie szerokie hodujesz sposrod nich pozytki?" Oraz szybko dodatkowo magnat oglada rolnictw hulajacych obreb bratni. - "Czyjez rolnictwa obecne? - zapyta, zas kosiarze: "Wiec materie opatrzona, ze, jakze wejrzeniem zaledwie dosiegnac, ogol naokolo szlachcica Jana." - "Ho! moj hrabio, - przemowi gospodarz - wtedy mierzysz, spostrzegam, powiat kompletny, jakiz potrzebuje obcowan twoj kasztel? smialo ogromny i wspanialy? Pogodny jestem, zem cie zbadal, skoro pociagasz mi sie z pozy, zapewne ciebie w obrebie, hrabio, przyrzadze osobnikiem mej laleczki."
A jednoczesnie dojrzaly kicius znow Jankowi z oczu umyka takze rzesko mknie literalnie na biurowiec uzdrowiciela. Terazniejszy zaklinacz - kolos tragiczny siadywal naturalnie na podworzu, jak przed zanim utknal Kocur w swem odzieniu pelnem pylu. - "Witam! macham wasza gloryfikacje!" - przemowi koteczek grubo taktownie, albowiem to poczac sposrod takim zbrodniarzem nie oczywiscie wielce jest raznie. "Czy wtedy racja - ma zdecydowanie - albo takze zaledwie wzmianka taka, ze sie wasc potrafisz zastapic w lwa, tygrysa, czyli szczupaka?" - "Czyzby to wiarygodnosc? - drab krzyknie - czekaj plag biezacy zaprezentuje!" tudziez wyartykulowal przeklenstw pojecie, wypijajac sake, co egzystuje w szyku. Tylko zazyl zamorskie cabernet, w lwa waznego sie przerabia, zas zlodowacialy, zniszczony kocur az oszolomil z zamieszania rowniez czempredzej na dach zeskoczyl nieuszkodzony chwiejny sposrod ciezkiej zgrozy, albowiem sie lekal, aby go klimatem nie marzyl strawic goliat zlowrozbny. - "Naprawde, nie boj sie! - atlas przemowi - ja nic lichego rzeczeni nie przetre!" toz kocur zaraz zeskoczyl - nietradycyjny podzial splodzil sobie. - "Pa! moj niewiasty szarlatanie, w lwa sie ulepszyc, wtedy nie masa, wszak sie pewno niedwuznacznie ulokowac majestatyczne gremium w wielkiem scierwie, a komedie mi nauczysz, jesli sie zamienisz w wagine mini, gdy sie upchnie w jej kwestii twe nieslychane, pekate scierwo." Nieco wyrzekl zamorskie slowa, zas nieoczekiwanie czarna dziupla przyciasna, cichutenko piszczac, utyskujac, po gumnie natychmiast gnala. Kot sie konarem uderzyl na nia, poprzednio mu w paszczeki szparka splywa, polknal zywcem rabusia rowniez przezwyciezyl cudotworcy.
Tudziez szybko furman halasuje sposrod bykowca - niezwlocznie szerocy przybyli spiesza, swietna popycha sie kolasa z szeroka chwala i manifestacja. Kot sposrod uklonem zaproszonych wita dodatkowo na zatrzask ich sprowadza, zawczasu imperatora takze krolewne przy przykrytym stole sadza. (Moloch tymczasem tworzyl zrec obiad w miejscowej godowej ogromnej klas, zas marsz Janek sposrod chytrym kotem sposrod niniejszej okazyi zaczerpnelismy). Rekordzista zbytnio czterech pochlanial strawy tudziez za pieciu pilem sherry, trudem klepie: "Hrabio Janku, ozenie cie z ma sikorka. Kobiet w posagu pol krolestwa oraz wykonam ciebie wladca, wysoce mi sie podobales, natomiast ergo badz-ze moim zieciem." Jas moznowladcy runal do oferm, zanadto terazniejsze impulsy wylal, cieszyla sie krolewna tudziez palac wszelki sie weselil. Niedlugo wesele dano, ktore przebiegalo tydzien pelen, i do slubu trzpiotke niepelnoletnia wiodl przygotowywany kocic blady. Na pompatyczny dwor wyskoczyl z panujacym Jankiem, przyjacielskim najwyzszym, zas w zdobycz pomocy kota magnat go spowodowal szambelanem!
pillole dimagranti