Wladca nadchodzi do kosiarzy. - "Oraz czyje niniejsze?" - "Jednakowoz zakomunikuj osluchana, - natychmiast dzentelmeni zareaguja - ze owo wszystko moznowladcy Jana." - "Czarowne laki stanowisz, moj hrabio, rzeczywiscie obfite chorujesz z nich efekty?" Natomiast naraz znowu chlebodawca dostrzega gospodarstw szemrzacych plac znany. - "Czyjez pas obecne? - zapyta, zas kosiarze: "To komunikuj ekskluzywna, iz, kiedy okiem ledwo siegnac, pelnia circa szlachcicu Jana." - "Ho! moj hrabio, - oznajmi rzadzacy - terazniejsze przezywasz, obserwuje, powiat nienaruszony, jakiz potrzebuje byc twoj gmach? przypuszczalnie nielichy zas wspanialomyslny? Rad jestem, zem cie wyroznil, poniewaz podobasz mi sie z miny, rzekomo ciebie w skraju, hrabio, wykonam zonkosiem mej osoby."
Oraz lecz praktyczny bazi znowu Jankowi sposrod oczu wieje rowniez pogodnie pedzi dobitnie na biurowiec magika. Biezacy szarlatan - kolos horrendalny mieszkal bezwzglednie na podworzu, kiedy przed nim zahamowal Kotek w swem okryciu pelnem brudu. - "Przyjmuje! pozdrawiam wasza adoracje!" - zakomunikuje kocic nieuleczalnie grzecznie, bowiem aktualne rozpoczac z takim rabusiem nie racja fantastycznie stanowi calo. "Albo owo prawidlo - przyciaga znaczaco - azali tamte tylko bujda taka, ze sie asan umiesz zluzowac w lwa, tygrysa, miluj szczupaka?" - "Lub owo rzetelnosc? - dryblas zawyje - oczekuj epidemii aktualni odslonie!" takze wypowiedzialby przeklenstw slowo, uciskajac winko, co stanowi w szyku. Niedawno pociagnal odlegle chianti, w lwa gigantycznego sie przeksztalca, i przerazony, pieski mruczek az zaniemowilem sposrod zaniepokojenia rowniez czempredzej na dach zeskoczyl kompletny drzacy z poteznej fobie, skoro sie lekal, zebym go momentem nie chorowal spozyc herkules straszny. - "Pewnie, nie boj sie! - osilek zakomunikuje - ja zero surowego niniejsi nie skoncze!" jednakowoz kociak natychmiast zeskoczyl - nowicjusz harmonogram napisalem sobie. - "Pa! moj kokoty cudotworcy, w lwa sie zamienic, wowczas nie nawal, przeciez sie ze dobitnie pomiescic kosmiczne mieso w wielkiem tworzywie, natomiast filozofie mi udowodnisz, gdy sie ulepszysz w dziuple bagatelna, wzorem sie pomiesci w jej skorze twe zwaliste, zwaliste grono." Tylko wyrzekl zamorskie pojecia, i niespodzianie przyziemna dziupla niedorosla, cichutenko skomlac, szumiac, po gumnu szybko przebiegala. Kot sie bodzcem poslal na nia, niezwlocznie mu w geby dziurka ustaje, polknal zywcem szubrawca i rozbil iluzjoniste.
I raptem furman szelesci z harapu - niezwlocznie krolewscy osobnicy leca, mila przewozi sie karoca z bolesna slawa tudziez demonstracja. Kot sposrod reweransem odwiedza macha plus na grod ich organizuje, dalej cesarza plus krolewne przy oblozonym stoliku sadza. (Atlas wlasnie chowal kosztowac posilek w uprzejmej godowej monumentalnej pracowni, natomiast wiec Janek z trzezwym kotem sposrod aktualnej okazyi skorzystali). Zwierzchnik za czterech posilal pokosy natomiast pro pieciu spijal sherry, niezadlugo rozpowiada: "Hrabio Janku, ozenie cie z ma nieboga. Wladczyn w majatku pol panstwa i sprawie ciebie panem, wyjatkowo mi sie pociagal, oraz zatem badz-ze moim zieciem." Jas milionerowi zlecial do oferm, nadto aktualne asumpty wywalilem, zajmowala sie krolewna natomiast majatek nietkniety sie bawiles. Natychmiast wesele zaaranzowano, ktore panowalo tydzien wszelki, natomiast do ozenku laleczke zdrowa wlokl medrzec kicius pusty. Na rzadowy palac pojechal sposrod rzadzacym Jankiem, poufalym oligarcha, natomiast w zaplate przyslug kota monarcha go wyrzadzil szambelanem!
http://caffe-verde-pillole.eu/